Terug naar blog

Duurzame SEO voor structureel gratis websitebezoekers

19 mei 2021
‘SEO dat duurt toch zo lang? Voordat je resultaat ziet gaan er maanden overheen.’ Als je het zo zegt, heb je gelijk. Maar bekijk het eens vanuit een breder perspectief. Goede SEO staat gelijk aan gratis vindbaar zijn. Op de middel en lange termijn betekent dit simpelweg gratis websitebezoekers. Wil je morgen vindbaar zijn op bepaalde zoekwoorden? Dan is SEO niet de eerste strategie die we jou adviseren. Dan zou je kiezen voor SEA. Met SEA bedoelen we betaald adverteren, waar je voor een bepaald bedrag websitebezoekers ‘koopt’. Voor de korte termijn handig, maar voor de lange termijn een relatief prijzige strategie. Uiteraard, als de kosten per betalende klant gunstig zijn, altijd een welkome aanvulling. Maar toch loont het ook in te zetten op een duurzame vorm van online vindbaarheid. In deze blog willen we je graag enthousiasmeren voor (duurzame) SEO, ook wel de duurzame vorm van marketing.

Wat is duurzame SEO?

Duurzaam inzetten op blijvende vindbaarheid in Google. Dat is SEO. Een lange-termijnstrategie waarbij gratis vindbaarheid het doel is. In tegenstelling tot de eerder genoemde SEA strategie, waar je voor een zo korte mogelijke termijn, gericht op directe performance, inzet op betaalde websitebezoekers. De inzet van duurzame SEO realiseert een structurele en continue stroom aan websitebezoekers. Maar hoe ziet deze SEO-strategie er in de praktijk eruit?

Duurzame marketing  voor de lange termijn door te kiezen voor een SEO-strategie

Een duurzame vorm van marketing door te focussen op jouw SEO-strategie. Hoe bepalen we jouw duurzame SEO-strategie? We kijken eerst naar je huidige website structuur. Vanuit de huidige situatie bekijken we of deze structuur bijdraagt aan een fundamentele basis voor organische vindbaarheid. Als we dit bepaald hebben passen we aan de hand van een zoekwoordenonderzoek een SEO-plan toe. Een ‘aanvalsplan’ voor je vindbaarheid in Google. Om voor de lange termijn positie te nemen op de zoekwoorden die er voor jou toe doen.

SEO iets voor jouw bedrijf of website?

Ook kiezen voor duurzame marketing? Investeer in duurzame vindbaarheid met SEO voor  blijvende vindbaarheid. Een goede SEO-strategie geeft jou in lengte van jaren goede vindbaarheid in Google. Wil je meer weten over duurzame SEO en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Meer over SEO