Terug naar blog

Social media in de zomer: 3 vakantietips zodat jouw projectfoto’s ook in de zomer gezien worden

2 juli 2019
Leestijd: 3 minuten. Na een jaar hard werken voor de zaak ben je toe aan vakantie. Jouw gezin helemaal op nummer één. Even tijd voor jezelf. Nu moet je eerst nog alles voor de vakantie regelen. Elk jaar weer gedoe. Out-of-office mail aanzetten. Belangrijke klanten en leveranciers inlichten wanneer je precies met vakantie bent. En een collega informeren over klanten die sowieso tijdens jouw vakantie contact opnemen. Social media, marketing, je website, noem ze maar op... En wie neemt de marketing over als jij op vakantie bent? Je wilt toch geen potentiële klanten op social media mislopen, omdat je welverdiend een aantal weken vakantie viert? Nu denk je misschien dat jouw klanten ook op vakantie zijn. Inderdaad. Die kans is zeer groot. Maar ook zij hebben tijdens die vakantieweken juist tijd om zich te oriënteren:
  • Wat ze met hun tuin gaan doen.
  • Of ze na de vakantie wel of geen nieuwe bank gaan kopen.
  • Hakken ze de knoop door hoe en wanneer ze hun woonkamer opnieuw laten schilderen.

Tijdens vakantie zijn we allemaal online..

En vakantie betekent extra tijd over. En automatisch zitten we dan vaker op ons mobiel. We spelen meer spelletjes en we zitten meer op Instagram en Facebook te scrollen. We posten een leuke familiefoto. Even de route checken naar het dorpje wat jullie straks bezoeken. En even het laatste weerbericht checken. Ook LinkedIn openen we tijdens de vakantie. Even kijken of er nog trends en ontwikkelingen zijn. Want wat doe jij als je in een relaxte stoel in het zonnetje zit… Leg jij jouw mobiel de hele vakantie naast je neer? Nee, je bent stiekem toch alweer bezig met wat er straks komen gaat als jij terug bent van vakantie... Inderdaad. En daarom mogen jouw social mediakanalen niet met afwezigheid schitteren tijdens de vakantieperiode. Maar je wilt natuurlijk niet je laptop meenemen naar Spanje of Frankrijk en continu op social media zitten om actief te zijn. Dat hoeft ook niet. We hebben een eenvoudige oplossing. Met de volgende tips ga je zonder social mediazorgen op vakantie?

1.   Plan gratis berichten in met Hootsuite

Net zoals je vakantie plannen en boeken, doe je dat ook met je social media berichten. Dat is Hootsuite in een notendop. Je bedenkt de berichten en zoekt er een passende afbeelding bij. Of andersom. En met een gratis account op Hootsuite kun je maximaal 30(!) berichten plannen tijdens jouw zomervakantie. Dat is perfect! Terwijl jij geniet doet Hootsuite de rest… 

2.   Gebruik projecten opnieuw als bericht op social media

Kun jij nog herinneren welke blog jij vorig jaar van ons gelezen hebt? Die van drie maanden geleden weet je waarschijnlijk niet eens meer. Dat geld ook voor jou. Welke projecten, blogs of nieuwsfeitjes heb jij het afgelopen jaar gepost? Oude content is vaak nog steeds relevant. Heb jij blogs geschreven? Schoon je content op, pas het aan en gebruik het opnieuw. De foto’s van een zomerproject blijven mooi. Dat project van vorig jaar kun je eenvoudig nog een keer delen. Een nieuwe leuke, maar vooral passende tekst erbij en plannen maar… 

3.   Inhakers zijn gemakkelijker dan je denkt

Welk nieuws vind jij interessant om te lezen? Kun jij die gebeurtenissen combineren met een project of product? Welke onderwerpen spelen er in jouw branche en bij jouw doelgroep?
  • Als hovenier heb je een mooie aangelegde kunstgrasmat om te laten zien. Daar trap je tijdens de rust van de OranjeLeeuwinnen even een balletje.
  • Een nieuwe keuken waar het ook in de zomer cool genoeg is om te koken.
  • Net als een parasol die in de aanbieding is bij jouw tuinmeubelcentrum tijdens temperaturen boven de 25 °C (25% graden korting).
  • Een interieur met nieuwe gordijnen of rolluiken waardoor de woning ook tijdens de hitte koel is.
  • Een bouwproject waar het dak er net op ligt voordat het echt heet wordt.
  • Een fiets in jouw fietsenwinkel die tijdens de Tour de France in de aanbieding is.
Die projecten heb je toch al. Dus gebruiken die content en laat zien dat jij ondanks jouw vakantie wel actief bent en jouw zichtbaarheid kracht bij zet met inhakers. Want vakantie is... inhaken! Ga jij op vakantie zonder zorgen over social media?