Terug naar blog

Google Bedrijfsprofiel-account aanmaken en lokale vindbaarheid een boost geven

5 januari 2021

Het aanmaken van Google Bedrijfsprofiel is geheel kosteloos. Je gaat naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ om vervolgens alle gegevens in te vullen.  

1. Maak een Google Account aan

Nog geen Google Account? Maak er één aan. Maak je deze aan om een Google Bedrijfsprofiel aan te maken? Kies dan de optie “voor het beheren van mijn bedrijf”.

aanmaken-google-mijn-bedrijf

 

2. Een Google Account met eigen mailadres

Vul de gegevens in die Google vraagt. Je kunt hier kiezen om direct ook een gmail account aan te maken, wil je dat niet? Klik dan op “Mijn huidige e-mailadres gebruiken”.

google mijn bedrijf aanmaken

Klik op “volgende”. Je krijgt nu een code toegestuurd. Deze voer je in de volgende stap in.  Vervolgens accepteer je de voorwaarde van Google en is je Google Account gereed. Doorloop vanaf nu alle stappen. Dit kan je verwachten:

3. Bedrijfsgegevens invullen

Je begint nu met het invullen van jouw bedrijfsgegevens. Hiermee kunnen klanten zien wat jouw bedrijf doet, waar je actief en gevestigd bent en wanneer jouw bedrijf geopend is. Vervolgens geef je aan via welke adres jouw bedrijf te bezoeken is. Door een telefoonnummer toe te voegen kunnen mensen snel en eenvoudig contact opnemen en om een code toe te sturen ter verificatie. Ook geef je aan binnen welke categorie of branche je actief bent en geef je een uitgebreide beschrijving van je bedrijf.

4. Plaats echte en kenmerkende foto’s toe die jouw bedrijf juist weergeven.

Kies foto’s van jouw bedrijf. Foto’s die aansluiten op jouw werkwijze, diensten en of producten. Laat jouw bedrijf zien. Of dit nu jouw kantoor is of dat je buiten als hovenier actief bent. Geef een realistisch beeld van hoe jouw bedrijf in elkaar steekt

5. Verzamel reviews en deel content

Ga vanaf nu Google reviews verzamelen. Als  je een Google review hebt ontvangen worden deze verzameld en zichtbaar in de zoekmachine. Daarnaast heb je de mogelijkheden om Google Business post te plaatsen. Hier kan je jouw expertise laten zien en delen met Google gebruikers die zoeken naar jouw bedrijf, dienst of product. Hulp nodig of wil je meer weten over het vergroten van jouw lokale vindbaarheid?

Neem dan contact op