Terug naar blog

'De eerste maand is voorbij gevlogen'

26 februari 2021

Maak kennis met Yoeri

Hoi, mijn naam is Yoeri. Sinds 1 februari versterk ik Seobureau middels een stageperiode. Om je een beeld te geven wat ik de komende periode ga doen, houd ik je op de hoogte. Elke maand schrijf ik een blog over waar ik mij de afgelopen maand bij Seobureau mee bezig heb gehouden. Daarnaast geef ik bij elke blog een tip of een nieuwtje over online marketing waar jij misschien wel iets aan hebt!

Oriënteren, kennismaken en verdiepen in eerste maand

De eerste weken van deze maand stonden vooral in het teken van kennis opdoen. Ik heb de nodige online trainingen gevolgd met betrekking tot het bouwen van een marketing funnel. Maar ook algemene marketing-en sales kwam aan bod. Daarnaast heb ik zelf nog onderzoek gedaan naar systemen en verschillende voorbeelden van marketing funnels. Vervolgens, na zoveel mogelijk kennis te hebben opgedaan, was het tijd om aan de slag te gaan! De derde week van mijn stage stond vooral in het teken van de informatie overzichtelijk maken en het schrijven van een document waarin dit allemaal terugkomt.

'Voldoende mogelijkheden voor input en ontwikkeling'

Door verschillende brainstormsessie met collega's staat mijn concrete aanpak en kan ik doorpakken en starten met de concrete invulling van de opdracht! Dit begon met het opzetten van een duidelijke ruggengraat voor het nieuwe businessmodel. Het bepalen van de propositie was hierin erg belangrijk om vervolgens een start te maken met de uitvoering. Fijn dat ik ook tussendoor verschillende werkzaamheden kan oppakken. Dit leidt er toe dat ik ook praktische kennis opdoe en direct van toegevoegde waarde kan zijn. Zo ben ik aan de slag gegaan met een concept voor een (online) brochure. Heel erg leuk om af en toe even iets anders te doen en hierop feedback te krijgen! Samenvattend: een super leuke eerste maand bij Seobureau. Heb je vragen over mijn opdracht? Stuur Yoeri een mail

Yoeri's maandelijkse kijk op online marketing #1

Facebook-winkels Wist je al dat het mogelijk is specifieke producten op facebook ads in te laden en hier gericht op te adverteren? Deze nieuwe functie heet Facebook-winkels. Vanaf 19 mei gaat een deel van de bedrijven die al pagina winkels gebruiken over op Facebook-winkels. Producten toevoegen aan een Facebook-paginawinkel interessant voor jouw bedrijf?
Lees hier meer