Terug naar blog

'De basis gelegd'

29 maart 2021

De tweede maand van Yoeri

Hoi, mijn naam is Yoeri. Sinds 1 februari versterk ik Seobureau middels een stageperiode. Om je een beeld te geven wat ik de komende periode ga doen, houd ik je op de hoogte. Elke maand schrijf ik een blog over waar ik mij de afgelopen maand bij Seobureau mee bezig heb gehouden. Daarnaast geef ik bij elke blog een tip of een nieuwtje over online marketing waar jij misschien wel iets aan hebt!

De basis gelegd, op naar de 1.0 versie

In de tweede maand heb ik de basis mogen leggen van het nieuwe model. Denk hierbij aan de invulling van de mailtrein, alle nieuwe pagina’s die nodig zijn. Maar bijvoorbeeld ook advertentieteksten/banners- en beelden. Zogezegd: er staat nu een 0.5 versie. Om naar de 1.0 versie te komen zijn de nodige verbeteringen vereist. Hierin wordt de feedback van mijn collega’s leidend. Ook leer ik zelf natuurlijk steeds meer en dit pas ik dan ook direct weer toe in de vorm van aanpassingen aan het model.

De volgende fase

Voor het nieuwe businessmodel zal ook de nodige videocontent geschoten moeten worden, hiermee hoop ik aan de slag te gaan als de 1.0 versie van de marketing funnel tot een goed einde is gebracht! Om alles voor iedereen (ook mijzelf ;p) een beetje overzichtelijk te houden heb ik ondertussen het hele whiteboard geconfisceerd. Ook een groot gedeelte van de muur eromheen hangt vol met A4’tjes! Het begint zo langzamerhand een beetje op een scene uit je favoriete crimeserie te lijken, alleen de rode draadjes missen nog!

Zoekwoordenonderzoek

Deze maand heb ik als onderdeel van extra werkzaamheden onder andere een zoekwoorden onderzoek mogen uitvoeren. Hierbij heb ik als basis de site van onze klant gebruikt, maar ook de nodige concurrenten in kaart gebracht en geanalyseerd. Hieruit is een lijst ontstaan met zoekwoorden die belangrijk zijn daar heb vervolgens bepaalde waardes verbonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zoekvolume, concurrentie en kosten. Alle gegevens samen vormen ook nog een haalbaarheidsscore. De klant krijgt een overzichtelijk rapport met bijgaand advies, hierin verduidelijken wij de cijfers en leggen we mogelijke kansen en tactieken voor. Heb je vragen over mijn opdracht?

Yoeri’s maandelijkse kijk op online marketing #2

De Marketing funnel Misschien heb je er wel eens iets over gehoord of het is totale abracadabra voor je, de marketing funnel. Ik heb er een stukje over geschreven die ik bij deze graag met je deel! Leuk als kennismaking met deze term of misschien is het wel iets voor jou! Wat is een funnel? Zie de funnel als een trechter die begint met potentiële klanten en deze uiteindelijk omzet in betalende klanten. Potentiële klanten doorlopen de funnel en in de funnel wordt (een deel van) deze klanten genoeg geprikkeld om onderaan de trechter als betalende klant uit te komen. Weten hoe je zo een funnel inricht en wat je dat oplevert? In een blog ben ik dieper ingegaan op de marketingfunnel.
Lees hier meer