Terug naar blog

NIEUW: afbeeldingen in organische zoekresultaten van Google

28 februari 2022

Medio 2019 werden afbeeldingen al zichtbaar in de mobiele zoekmachine. Eind vorig jaar vertelde we je ook al dat het mogelijk was om afbeeldingen in tekst advertenties van Google Ads (SEA) toe te voegen. Lees hier terug. Dat was al een groot succes voor het klikpercentage, maar nu lijkt het ook uitgerold te zijn op desktop voor organische zoekmachine (SEO). Wat betekent dit en wat zijn de voordelen ervan?

afbeeldingen in SEO zoekresultaten

Afbeelding in SEO-zoekresultaten gesignaleerd

Afgelopen week hebben wij de eerste zoekresultaten gesignaleerd die afbeeldingen laten zien bij desktop zoekresultaten. Op mobiel worden afbeeldingen al langere tijd vertoont. Desktop bleef lange tijd achter. Maar nu zijn er dan toch de eerste zoekresultaten voor desktop die afbeeldingen tonen. Een nieuwe mijlpaal en een unieke mogelijkheid om op SEO vlak meer onderscheidend te worden met je positie. Hiermee neemt de kans op een hoger klikfrequentie fors toe.

Afbeeldingen in SEO zoekresultaten

Hoe zorg je dat je afbeeldingen zichtbaar worden?

Momenteel zijn we aan het onderzoeken hoe je ervoor zorgt dat de afbeeldingen zichtbaar worden. Het lijkt tot nu toe een eerste uitrol te zijn waarbij Google test in Nederland. Zodra we meer weten delen we dit.  Ben je al goed vindbaar in Google en wil je mee profiteren van afbeeldingen in hoge SEO zoekresultaten? Laat een bericht achter dan kijken we met je mee welke SEO-strategie voor jouw product/dienst succesvol gaat worden.

Dat wil ik ook