Gezocht: een online marketingbureau!?

Gevonden!

Group of people

Ah, leuk. Een ‘Seobureau’. Wat houdt dat in? En wat kunnen jullie voor mij betekenen? Leuk, een potentiële klant. Mag ik jouw vraag met een wedervraag beantwoorden?

Stiekem heb ik die wedervraag al gesteld, maar hier komt de officiële wedervraag: zorgt jouw website ervoor dat jij jouw potentiële klant bereikt? En zorgt jouw website er dan voor dat ze in beweging komen en doen wat jij wilt dat ze doen?

Ja? Of toch niet helemaal? Dat je deze tekst leest, bewijst dat wij jou kunnen bereiken. Oneens?

Klik dan niet op deze knop!

Waarom kies je voor Seobureau?

Wij begrijpen jouw persoonlijke verhaal

Wij zorgen dat jij online gevonden wordt

Wij zorgen dat jij online klantrelaties ontwikkelt

We komen gezamenlijk aan op onze bestemmingen

Samen bereiken wij jouw marketingdoelen.

Door jouw doelen te zien als een marketingreis

De gezamenlijke marketingbestemming

Jouw huidige stand van zaken vatten we samen in een helder verhaal. Samen met jou (en eventuele andere betrokkenen) bepalen we wat het gewenste toekomstscenario is en welke doelstellingen hierbij horen. De belangrijkste vraag die we elkaar stellen is: kunnen we wat voor elkaar betekenen?

Vertrekpunt van de reis

Waar sta je op dit moment? De basis van een strategie voor onze toekomst. De marketingroute van de reis naar de juiste marketingbestemming. Op basis van de feiten maken we beslissingen. Daarom starten we met een uitgebreide analyse van jouw website en eventuele marketingcampagnes.

De marketingroute

We weten de bestemming van onze marketingreis. Een goede voorbereiding begint met het bepalen van de route. De verschillende routes bestaan uit een aantal pakketten. Gebaseerd op jouw uitdagingen, wensen en doelen bepalen we de beste marketingroute.

Het concrete marketingplan

We weten de marketingbestemming. Om daar te komen maken we de marketingroute concreet in een praktisch, eenvoudig en overzichtelijk marketingplan. We nemen je mee in onze methode en laten je zien hoe we resultaten op lange termijn gaan behalen.

Voorbereiding van de reis

Voordat we officieel vertrekken, maken we onze ideeën concreet en delen we onze voorstellen. Jouw kennis van jouw organisatie en de branche en onze marketingkennis zorgt ervoor dat we jouw potentiële klant het beste kunnen bereiken.

Start vanaf het vertrekpunt

Als we het beide eens zijn over de marketingroute, gaan we op weg. We hebben afgesproken welke marketingmiddelen we gaan gebruiken. Die gaan we nu inzetten. We houden continu rustpauzes om jou tijdens de reis up-to-date te houden.

Tijdens de marketingreis

Behulpzaamheid, begeleiding, kennisgeving en tops en tips staan centraal tijdens de marketingreis. We houden jouw website en marketingcampagnes waakzaam in de gaten en sturen onderweg bij wanneer dit nodig is.

Nieuwe marketingbestemmingen

Marketing is nooit klaar. Marketing betekent veranderen. Aanpassen aan de reis van jouw (potentiële) klant. Nieuwe ontwikkelingen bieden nieuwe kansen. Samen bepalen we of we naar nieuwe marketingbestemmingen afreizen. Zodat jij verder groeit.

Onze veelzijdige diensten

Wij houden van online marketing. We durven ook te zeggen dat we daar goed in zijn.

Wat hebben wij met jou als ondernemer of marketeer gemeen? Plezier in ons werk en de ambitie om het elke dag een beetje beter te doen. Omdat online marketing verandert. Wij veranderen mee. Jij ook?

Online marketing is heel breed. Dat weten we. Ondanks dat we als marketinggoeroes van Seobureau op elkaar lijken, halen we ons energie uit verschillende dingen. Hierdoor is:

 • Bart is onze marketingidealist. Hij is iemand die online marketing en jouw bedrijf samenbrengt. Zodat jij rendement uit marketing haalt. 
 • Bert-Jan is onze dataverslaafde van Google Ads. Daar genereert hij websitebezoekers of geld mee.  Hij heeft bijna altijd de juiste technische marketingoplossing in huis.
 • Niels is onze contentkoning. Hij heeft altijd een creatief verhaal in zijn brein. En die schrijft hij op. Die tekst vinden klanten en Google leuk. 
 • Robin is onze social mediastrateeg. Hij houdt van schrijven. Met dat talent schrijft hij landingspagina’s voor je. En hij laat jullie shinen op social media. 

Welke vraag je over online marketing ook hebt… wij maken elke dag jouw bedrijf online een stukje beter.

Wat doen we dan?

Onze experts

Bert-jan van den Brink

bertjan@seobureau.nl 0342-224012

Bart Modderkolk

bart@seobureau.nl 010-3072899

Wordt jij onze nieuwe collega?

info@seobureau.nl 0342-224012

Onze veelgestelde vragen

Waar denk je aan bij online marketing?

Waar denk je aan bij een online marketingbureau?

Online marketing is een heel breed en vaag begrip. En online marketingbureaus zijn vage bedrijven. Of vind je van niet?

Wij vinden van wel! En daarom leggen wij jou graag zoveel mogelijk uit over online marketing. En ook vertellen wij graag over ons online marketingbureau.

Waarom is Seobureau ontstaan?

Het verhaal van Seobureau is begonnen met een webshop die Bert-Jan bouwde voor zijn tante. Op slechts 15-jarige leeftijd. Hoewel Bart en Bert-Jan elkaar niet goed kenden, deed Bart de marketing voor deze website. Zo ontstond het eerste contact.

Jaren later kwamen Bert-Jan en Bart elkaar weer tegen. Bart was sinds kort eigenaar van zijn eigen online marketingbureau. Dit liep enorm goed. Maar Bart mistte tijd en technische kennis. Die Bert-Jan in huis had. En de samenwerking ontstond. Dankzij een gezamenlijke klantvisie.

Deze samenwerking liep iets uit de hand. Foutje moet kunnen. Zo ontstond Seobureau. En daarom opende Seobureau in 2016 haar deuren in Barneveld en later ook Rotterdam. In 2018 openden we officieel dit online kantoor.

De rest is geschiedenis.

Wat wil Seobureau bereiken?

Onze missie is om te laten zien dat online marketing anders kan, omdat het anders moet.

Wij zetten online marketing in. Om jouw doelgroep te bereiken. Om van zoekers websitebezoekers te maken. Om van websitebezoekers klanten te maken. Zodat jouw bedrijf voldoende omzet behaald om te blijven bestaan én om te groeien.

We zetten ons actief in online marketing begrijpelijk te maken voor jou. Door ingewikkelde marketingtermen aan jou uit te leggen met behulp van herkenbare voorbeelden. Door te vertellen hoe wij online marketing stap voor stap samen met jou inzetten.

Wij zijn Seobureau voor jou! Om een wereld te creëren waarin iedereen online marketing snapt. Zodat jij snapt wat wij doen, hoe wij dit doen en waarom wij dit doen. En wat wij niet doen en waarom wij dit niet doen.

Is Seobureau een interessante partner voor mij en mijn bedrijf?

Herken je een van deze drie personen?

 • Ik ben de trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf.
 • Ik ben eigenaar van een klein óf groot MKB-bedrijf.
 • Ik ben marketingmedewerker bij een klein óf groot MKB-bedrijf.

Ik heb al een website of een webshop. Maar ik ben niet enthousiast over mijn website of webshop.

Ik wil online graag meer klantrelaties ontwikkelen. Voor op de korte termijn én voor op de lange termijn.

Ik wil dat dit goed gebeurt. Ik ben daarom bereid om tijd en energie te investeren om stap voor stap mijn bedrijf op de online kaart te zetten.

Maar wel samen met jullie!

Ik heb al wel wat ervaring met online marketing. Maar ik begrijp er niet veel van. En mijn ervaring met online marketingbureaus is niet heel positief.

Herken je jezelf nog steeds?

Misschien, misschien hé, zijn wij dan wel interessant voor jouw bedrijf. 

Waar kan Seobureau mij mee helpen?

Als eerste kunnen wij jouw bedrijf vertalen naar een creatief verhaal.

Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw website aantrekkelijk is. Innerlijk aantrekkelijk voor Google. Maar ook uiterlijk aantrekkelijk voor jouw websitebezoeker. Wij maken jouw website logisch en begrijpelijk voor jouw potentiële klant. Zodat jij jouw doel behaald. Met behulp van jouw website.

Wij zorgen dat jouw bedrijf gevonden wordt in zoekmachines. Wij weten hoe wij moeten schrijven, zodat Google jouw website ‘waardeert’. Omdat wij Google begrijpen.

En wij zetten social media in zodat jij jouw creatieve verhaal kunt vertellen. En zodat jouw bedrijfsnaam, product of dienst bekend wordt.

Als laatste schrijven wij advertenties in Google en op social media. Advertenties die gevonden worden. Advertenties waarop geklikt wordt. Advertenties waarin jij investeert die jij terugverdient.

Waar kan Seobureau mij niet mij helpen?

Volgens ons is er een verschil tussen online marketing en webdesign. Wij kunnen jouw website wel beoordelen en verbeteringen aandragen. Maar deze verbeteringen voeren wij niet zelf uit. Wij bouwen namelijk geen (nieuwe) websites.

Wij zijn ook niet gespecialiseerd in grafisch design. Wij kunnen heel goed online adverteren. Wij begrijpen hoe wij goed moeten adverteren. Maar wij designen geen prachtige advertenties.

Dit doen wij altijd in samenwerking met jouw webdesigner, grafisch designer of met een van onze partners.

Wij zijn ten slotte geen specialist in online marketing met behulp van e-mails. We hebben niet de kennis en expertise om jouw e-mails uit te laten blinken.

Onze marketing beperkt zich tot online. Wij maken geen marketingmaterialen die geen gebruik maken van internet.

Wat maakt Seobureau uniek?

We hebben een unieke focus op online marketing. We nemen jouw online marketing niet zomaar over. We nemen de tijd om jouw bedrijf en jouw branche te leren kennen. En we steken veel tijd in optimalisatie. We controleren jouw website, websitepagina’s en advertenties regelmatig en verbeteren deze continu.

Maar we hebben ook een unieke filosofie. Misschien niet zoals je gewend bent. Maar wij geloven dat jouw potentiële klant die jouw bedrijf niet kent niet zoekt naar jouw bedrijf. Maar ze hebben een vraag. Waar ze een antwoord op willen hebben. En wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw bedrijf die vragen beantwoordt.

Dit doen we met behulp van onze ijzersterke en open methode, die je op onze website kunt lezen.

Alles wat nodig is om jouw bedrijf op de online kaart te zetten, hebben wij in huis:

 • Wij denken mét jou en voor jou. Wij nemen jou mee in onze methode.
 • Wij snappen de cijfers en techniek van zoekmachines en social media.
 • Wij kunnen dit vertalen in verhalen over jouw bedrijf.
Kunnen jullie dit bewijzen?

Ja!Allereerst zijn wij sinds 2018 onderdeel van het zogenaamde High Potential Agency Program van Google. Dit betekent dat wij samen met 20 andere online marketingbureaus in Nederland coaching en lessen krijgen van Google. En we krijgen voorinformatie over nieuwe updates van Google. En we staan direct in contact met vaste personen bij Google.

Tegelijk hebben wij de Premier Partner badge van Google gekregen. Dit betekent onder andere dat onze advertenties zorgen voor goede inkomsten en groei van onze klanten.

En wat zeggen klanten dan?

Bekijk eerst eens onze klantverhalen.

We zijn actief in heel veel branches. Wil je weten hoe een van onze klanten uit jouw branche over ons vertelt? Samen met deze klant kijken we of het mogelijk is wanneer jullie met elkaar in contact komen.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Het liefst persoonlijk.

Maar daarvoor moet natuurlijk wel even een afspraak gemaakt worden. Wel zo makkelijk. Hoe doe je dat?

 • Telefonisch met behulp van jouw stem.
 • Per mail met behulp van jouw vingers. 

 

Werken jullie regionaal of mondiaal?

We werken regionaal. Maar onze regio is wel groot. 

Ons motto is: ook al is online marketing volledig online en niet offline, online marketing  is wel persoonlijk: het draait om mensen.

Daarom vinden wij het belangrijk dat jouw bedrijf maximaal twee uur rijden is vanaf ons kantoor in Barneveld of vanaf ons kantoor in Rotterdam. Inclusief de spits meegerekend graag. 

Want we spreken jou graag regelmatig. Heb je een vraag? Of een opmerking? Of twijfel je over iets dat met ons heeft te maken? Dan komen we graag even langs. En dat moet wel goed te doen zijn. 

Zit ik aan een contract vast?

Wij werken graag met jaarcontracten. Omdat wij niet geloven in resultaten op korte termijn. We geloven alleen in waarde op lange termijn.

Maar natuurlijk begrijpen wij dat je niet zomaar een jaarcontract met ons afsluit. Daarom willen we eerst uitgebreid kennismaken. Vergelijk dat met een meeloopdag op school. Een voorproefje op de samenwerking. 

Pas als we een gezamenlijke marketingbestemming hebben bepaald, pas als we elkaar volledig vertrouwen tekenen we een contract.

Bij bijna al onze klanten wordt dit contract automatisch elk jaar verlengt. Maar na het eerste jaar kun je het contract tussentijds opzeggen (met een opzegtermijn van twee maanden).

Hoe kan ik eenvoudig overstappen van mijn huidige marketingbureau naar jullie?

Ga eerst na hoe lang jouw contract nog loopt. Verloopt dit contract op korte termijn? Dan nemen wij vaak contact op met jullie huidige marketingbureau. Wij vragen alle inloggegevens aan, zodat we met een analyse van jullie online marketing kunnen beginnen.

Jullie werken in verschillende branches. Maar snappen jullie mijn branche wel?

Goede vraag. Dit vinden we een leuke vraag. Wij vinden het namelijk als team echt leuk om in jouw bedrijf en jouw branche te verdiepen. Dat doen wij samen met jou en met behulp van marktonderzoek.

De detailhandel vinden we als Seobureau het leukst. We helpen bedrijven die zich richten op woninginrichting (een keukenbedrijf, een slaapspecialist), tuinen (hoveniers, een tuinmeubelspecialist, een kunstgrasspecialist) en vrije tijd (een muziekhandel, een goudhandel, een fietsenzaak).

Maar onze klanten komen uit alle branches die bestaan in Nederland. Van zakelijke dienstverlening tot autobedrijf tot vakantiewoningverhuur tot koeriersbedrijf. Heel breed dus.

Past jouw branche hiertussen? Of denk je dat jouw branche te uniek is?

Wat houdt dat marktonderzoek dan in?

Hoe denkt jouw potentiële klant? Wat gaat er in hem om? Wat zegt jouw potentiële klant over jouw product of dienst? Wat vindt hij van jouw ideeën die jij over hem hebt?

Dat zijn vragen die we gaan beantwoorden. Dit kan natuurlijk niet zonder onze ‘steun en toeverlaat’ Google.

We gaan Google ook wat ‘vragen stellen’:
1. Wat hij van jouw vakgebied vindt.
2. Wat hij van jouw bedrijf vindt.
3. Wat jouw potentiële klant wil.
4. Wat er nodig is om te zorgen dat wij gaan doen wat jouw potentiële klant wil.

Kan ik jullie opstartbedrag verrekenen wanneer mijn online marketing al opgezet is?

Eigenlijk stel je de verkeerde vraag. Want een opstartbedrag moet je dan wel betalen, het zijn eigenlijk geen kosten.

Het is een investering waar je enorm veel terug voor krijgt. Want het is de basis van gezamenlijk succes.

Dankzij het opstartbedrag hebben wij tijd om in jouw online marketing te duiken. Zodat we weten wat er gedaan is aan jouw online marketing. Wat wel goed ging en wat niet goed ging. Wat beter kan en wat we niet moeten veranderen.

We willen namelijk effectief zijn. Resultaten behalen. Dat kan namelijk niet zonder een goede voorbereiding. Iets met half werk…

Hoeveel tijd en energie verwachten jullie van mij?

Wij willen samenwerken als team. Want jij hebt de kennis van jouw bedrijf en jouw branche. Wij hebben de marketingkennis.

Daarom hebben wij jouw input nodig. Allereerst bepalen we wie jij online wilt bereiken.

Maar we hebben continu jouw kennis nodig. Voor het schrijven van goede websiteteksten. Voor goede berichten op social media. En voor sterke advertenties in Google en op social media.

Hoelang moet ik wachten op resultaat?

Gave vraag. Beginnen we met adverteren in Google, kan het zijn dat je morgen al bovenaan staat. Meteen in de top vier van Google op dát zoekwoord.

Maar het is eigenlijk een vraag zonder antwoord.

Want we weten niet van tevoren niet zeker hoe snel wij samen resultaat halen. Het zou morgen kunnen. Maar het kan ook nog maanden duren, voordat je meer websitebezoekers krijgt of meer producten verkoopt via jouw website.

Hoe vaak hebben jullie contact met mij?

Laten we de vraag omdraaien. Hoe vaak wil jij dat wij contact met jou hebben?

Wij kunnen dat natuurlijk voor jou beslissen. Normaal gesproken hangt dat af van jouw investering in online marketing. Hoe ingewikkeld jouw bedrijf, branche en jouw marketingcampagnes zijn.

Het ligt er net aan wat jij fijn vindt. Wat jij nodig hebt. Wil je wekelijks contact met onze specialisten? Of is één keer per maand of per kwartaal voldoende?

1