Het online marketingwoordenboek van Seobureau

Woordenboek van Seobureau

Vroeger hadden wij een enorm dik boek in de boekenkast: de dikke van Dale. Een boek dat al jaren niet meer wordt gebruikt. Maar nog wel mooi in de boekenkast staat.

Gelukkig gaat van Dale ook met zijn tijd mee met een online gratis woordenboek.

Want wat doe je tegenwoordig als je een woord niet begrijpt. Of als je meer informatie wilt? Inderdaad: dan ga je Googlen. Wij wel tenminste.

Google geeft bijna altijd een antwoord op onze vragen. Maar Google garandeert niet dat dit het antwoord is dat jij zocht. Een antwoord hoeft niet perse duidelijk te zijn.

Dit geldt helemaal voor vragen over online marketing. Online marketing is enorm ingewikkeld. Er bestaan zoveel verschillende termen en definities die te maken hebben met online marketing. En de een legt deze termen en definities nog ingewikkelder uit dan de ander.

Daarom is dit online marketingwoordenboek ontstaan. Omdat wij zien dat er nog steeds heel veel vragen zijn. Heel veel online marketingtermen zijn nog niet duidelijk. Met dit online marketingwoordenboek hebben wij het volgende doel: jij begrijpt de belangrijkste online marketingtermen.

Dit online marketingwoordenboek is wel anders ingedeeld dan de dikke van Dale. De woorden staan niet op alfabetische volgorde. De woorden zijn ingedeeld op basis van de verschillende diensten van Seobureau. Deze diensten vertellen namelijk wat er bij online marketing allemaal mogelijk is.  

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zonder landingspagina’s wordt je niet gevonden op Google. Maar SEO bestaat uit meer begrippen dan alleen SEO.

Knop

2. Betaald adverteren op Google (SEA)

Betaald adverteren is niet eenvoudig. Dat weet je al. Maar al die ingewikkelde woorden maken het er niet makkelijker op.

Klik hier

3. Social media marketing

Veel termen voor Google gelden ook social media marketing. Voor social media heb je bijvoorbeeld ook biedstrategieën en kun je niet zonder een sterke landingspagina. Maar social media marketing heeft meer termen.

Wordt social mediagoeroe

4. Resultaat gerichte website (conversie marketing)

Wil je websitebezoekers verleiden? Dan moet je op niet deze knop drukken.

Niet klikken

5. Remarketing

Houdt je van jagen op een prooi die websitebezoeker heet? Dan moet je alles weten over remarketing. Dat is het middel om ex-websitebezoekers alsnog te verleiden.

Remarketing begint hier

Einde van het woordenboek.

1