Aansluiten bij je doelgroep

Facebook Adverteren

Group of people

Ken je dat moment dat je op Google hebt gezocht op een bepaalde vakantiebestemming en vervolgens op Facebook allemaal advertenties van die bestemming te zien krijgt? Dat komt door Facebook Advertising.

Elke advertentie die je op Facebook te zien krijgt, is helemaal afgestemd op jouw interesses en gegevens. Wat like je? Waar woon je? Houd je van koffie of van speciaal bier? Ga je graag op vakantie naar de Veluwe of naar Bali?

Als je zelf wil gaan adverteren via Facebook dan kun je op deze manier ook de doelgroep van je advertenties helemaal uitsplitsen. Richt jij bijvoorbeeld je op mannen van 40+ of op jonge gezinnen? Hoe beter jouw Facebook advertenties aansluiten op je doelgroep, hoe effectiever je adverteert.

SEObureau kan je hierbij helpen.

Hoe doen jullie dat?

Strategie

We ontwikkelen samen met jou een solide strategie. Om het beste resultaat te bereiken is het belangrijk dat je niet ad-hoc adverteert maar nadenkt over welke advertenties je op welk moment inzet en met welk doel. Op deze manier kun je het bereik blijven vergroten en heb je blijvend resultaat.

Advertenties optimaliseren

Ook bij Facebook Advertising zeggen we ‘meten = weten’. Het ontwikkelen van de perfecte advertentie doen we niet op gevoel maar door consequent te vergelijken en te meten. Op welke foto’s reageren mensen het beste? Bij welke tekst klikt men het vaakst op de link?

Goede landingspagina’s

Onze marketingstrategie stopt niet bij de advertentie. We kijken ook goed naar de pagina waar mensen landen. Wat gebeurt er als de bezoeker via de advertentie op je website belandt. Waar klikken ze op? Waar haken ze af? Ook deze pagina optimaliseren we.

Waarom zou ik jullie verantwoordelijk maken voor Facebook Management?

  • Wij managen campagnes continu; ons werk stopt niet als de campagne is opgezet.
  • Wij pakken doelgroepsegmentatie slim aan. Met onze vooruitstrevende tools bepalen we aan de hand van data uit Google op zeer effectieve wijze de doelgroep van jouw Facebookcampagne. We richten ons niet alleen op mensen die acuut een oplossing zoeken maar ook op de mensen die nog in de onderzoeksfase zitten of aan het vergelijken zijn. Zo ben je continu onder de aandacht en bouw je aan je merkbekendheid.
  • Als klant heb je altijd inzicht in je eigen campagne; je hoeft ons dus niet op onze blauwe ogen te geloven.
  • We combineren creativiteit met techniek

Kijk zo doen we dat

Klik op de kaartjes van links naar rechts!

Analyse

Ons motto is ‘meten = weten’. Daarom starten het traject met een uitgebreide analyse van jouw website en campagnes. Op deze manier weten we precies wat de huidige stand van zaken is.

Jouw verhaal op papier

Deze huidige stand van zaken vatten we samen in een helder verhaal. Samen met jou (en eventuele andere betrokkenen) bepalen we wat het gewenste toekomstscenario is en welke doelstellingen hier bij horen.

Pakket keuze

Je weet waar je staat en je weet waar je heen wilt. Nu is het tijd om te bepalen hoe we daar gaan komen. Op basis van je wensen en doelstellingen kijken we naar welk pakket het best bij jou past. We sturen je een aantal voorstellen die we samen bespreken.

Concreet marketingsplan

Op basis van jouw “pakketkeuze” maken we met een concreet marketingplan voor de komende tijd. Je weet precies wat er gaat gebeuren en waarom. We nemen je in het technische verhaal en laten je zien hoe we de gewenste resultaten gaan bereiken en hoe we dat meten.

Ontwikkelfase

In deze fase worden benodigdheden voor het marketingplan ontworpen, geprogrammeerd en/of geautomatiseerd. We testen alles grondig voor we aan de slag gaan en koppelen alles tijdig naar je terug. Zo weten we zeker dat alles jouw goedkeuring kan wegdragen.

Lancering

Als we allemaal helemaal tevreden zijn, is het tijd om te gaan knallen. Alles gaat live en we gaan daadwerkelijk aan de slag voor een beter resultaat. Maar daar stopt het natuurlijk niet.

Monitoring en optimaliseren

We houden je campagnes nauwlettend in de gaten en sturen constant bij. Zien we een manier om een nog beter resultaat te halen? Dan aarzelen we niet en passen we de campagne voor je aan.

Opschalen en uitbreiden

Loopt alles op rolletjes? Dan maken we samen een plan voor de toekomst en kijken we hoe we samen kunnen groeien.

Vragen die we veel krijgen

Hebben jullie contracten?

Wij werken met een jaarcontract. Dit doen we omdat we geloven dat het beste resultaat wordt gehaald met een langetermijnstrategie.

Natuurlijk begrijpen we dat je niet zomaar een jaarcontract afsluit: hier is vertrouwen voor nodig. Daarom is voor de fase van kennismaken, analyseren en het ontwikkelen van de langetermijnstrategie nog geen contract nodig. Pas als beide partijen het eens zijn met de gekozen weg, wordt het contract getekend.

Het contract wordt jaarlijks verlengd. Na het eerste jaar kan het contract tussentijds worden opgezegd met een opzegtermijn van 2 maanden.

Kan ik referenties checken?

Dat is uiteraard mogelijk. Als je ons belt, kijken we samen welke referenties voor jouw bedrijf het meest relevant zijn. Hierna nemen we contact op met deze klanten met de vraag of jij ze kunt bellen en wat hiervoor een goed moment is. Zo weten alle partijen waar ze aan toe zijn.

Krijg ik inzicht in mijn campagnes?

Altijd! Een groot deel van de online marketingbureaus plaatst de campagne in het account van het bureau: dit doen wij bewust niet. Wij werken altijd in het account van de klant. Dit betekent dat je als klant te allen tijde je campagne kan zien.

Omdat wij ook wel snappen dat dit voor veel mensen abracadabra is (wij zijn geen populaire gesprekspartners op verjaardagsfeestjes) ontvang je ook elke maand een reportage. Deze reportage nemen we persoonlijk met je door. Omdat je zelf de campagne kan inzien, weet je dat wat er in de reportage staat ook echt klopt en overeenkomt met wat je zelf op je beeldscherm ziet staan.

Hoe bepalen jullie de prijs?

We beginnen altijd met een analyse. Waar sta je nu, waar wil je heen en wat is er voor nodig om daar te komen? Op basis daarvan maken we samen met de klant een campagneplan. Op basis van dit plan wordt de prijs bepaald. Welke tools moeten we inzetten om jouw campagne tot een succes te maken? Uiteraard kunnen we altijd meedenken over wat er binnen een bepaald budget haalbaar is.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan willen we je graag ontmoeten. Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat wij als SEObureau voor jou kunnen betekenen.

Maak een afspraak
1