fbpx
Group of people

Verdubbeling aantal boekingen in kwartaal 2

Group of people
Group of people

Een verdubbeling van het aantal geboekte ponykampen in de maanden mei-juni-juli ten opzichte van vorig jaar(2019). Dankzij de investering in de organische vindbaarheid in de zomer van 2019 zorgde dit voor een verdubbeling van het aantal boekingen voor deze klant. Het aantal boekingen ging van 198 naar 388.

Het aantal websitesessies op de website steeg van ruim 14.000 naar 24.000 (+65%).

Hoe kwamen wij tot dit resultaat?

women SEO Bureau

Zo ging dat in zijn werk:

  1. Zoekwoordenonderzoek om zoekgedrag te achterhalen.
  2. Vier landingspagina’s en upgraden van één huidige landingspagina.
  3. Landingspagina’s blijvend optimaliseren.
  4. Adverteren in Google.

Zoekwoordenonderzoek

Aan de hand van zoekwoordenonderzoek achterhaalden wij de zoekopdrachten die potentiële klanten gebruiken. In dit zoekwoordenonderzoek gaven we antwoord op de vraag welke zoektermen klanten intypen in Google. Daarnaast keken we naar de zoekintenties en achterhaalden we welke problemen/vragen er leefde onder de doelgroep.

Uit het zoekwoordenonderzoek kwam een SEO en SEA-strategie/plan rollen die wij tot in de perfectie hebben uitgevoerd. Dat ging zo:

Schrijven van ontbrekende landingspagina’s

Uit zoekwoordenonderzoek bleek dat er 5 zoekwoorden waren die nog niet benut werden in Google. Volledig onvindbaar op zoekwoorden die er echt toe doen voor deze klant. Met behulp van synoniemen uit het zoekwoordenonderzoek, schreven we landingspagina’s, geheel in de stijl die past bij zowel de klant als de potentiële klant. 

Ingericht op conversie

De zogenoemde landingspagina’s hebben we geoptimaliseerd voor Google, maar uiteraard ook compleet ingericht voor een zo groot mogelijke kans op conversie. Elke landingspagina gaat in op het zoekwoord en geeft antwoorden op de vragen van de lezer. En met groot succes!

Dagelijkse monitoren om zoekwoordenposities te behouden

Daarom monitoren we wekelijks de posities van landingspagina’s in Google. Stijgen ze niet of staan ze (nog) niet op de eerste pagina? Dan verbeteren we ze, door teksten toe te voegen of aan te passen. Daarnaast zorgden we dat de belangrijke pagina’s op hun website intern linken met elkaar. Daardoor kan Google beter begrijpen waar de pagina over gaat en vertellen we Google welke pagina’s extra belangrijk zijn.

Adverteren in Google

De google advertenties vullen de landingspagina’s perfect aan, zodat de website bijna altijd bovenaan staat bij een ingetypt zoekwoord, die gerelateerd is aan ponykampen. Want de ene potentiële klanten klikt op een advertentie, terwijl een andere potentiële klant de advertenties overslaat. Door zowel een goede advertentie strategie en SEO strategie, zorgen we dat deze klant bijna altijd bovenaan staat in Google.

Wil jij ook een website waar conversies uitrollen?

Ontdek of ook jouw website klaar is om conversies binnen te halen. Leg jouw uitdaging aan ons voor en we bekijken samen naar de mogelijkheden voor jouw business.

Neem vrijblijvend contact op
women SEO Bureau
1