fbpx
Group of people

Van 0 naar 40 brochure aanvragen per maand

Group of people
Group of people

Het is belangrijk dat je antwoord hebt op de volgende vraag: wat moet een bezoeker op jouw website doen?  

Door die vraag te beantwoorden, heb je een concrete doelstelling om naartoe te werken. Zo weet je welke content je moet schrijven, welke aanbieding je doet in Google Ads en waar je advertenties op social media over moeten gaan. 

Het antwoord op die vraag voor deze case was: een websitebezoeker moet onze brochure downloaden. Toen we dat wisten, hadden we iets concreets om naartoe werken. Nu levert de website van deze exclusieve keukenbouwer 40 brochure aanvragen (potentiële klanten) per maand op.

women SEO Bureau

Hoe kwamen we tot dit resultaat?

  1. Een zoekwoordenonderzoek.
  2. Een doel voor de websitebezoeker bepalen. 
  3. De resultaten meten met een bedankpagina.

Een zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordenonderzoek is een creatief denk- en zoekproces. Tijdens dit proces onderzoeken we hoe potentiële klanten online (op Google) zoeken naar jouw diensten of producten. Kort gezegd: welke zoekwoorden gebruiken ze? Die woorden gebruikten we om de onderwerpen van landingspagina’s en de campagnestructuur van Google Ads te bepalen.

Een doel voor de websitebezoeker bepalen

Waarom zou je een brochure aanvragen? 

Wanneer we jouw doelgroep op social media bereiken, zijn ze niet actief op zoek naar jouw product of dienst. Je advertentie moet dus opvallen en aanspreken. Want de huidige consument stelt constant de vraag: what’s in for me?

Allereerst is het taalgebruik van de advertenties aangepast op het taalgebruik van de ideale klant. De kernboodschap wordt gevormd door exclusieve woorden. 

Ten tweede benoemen we vooral wat het de lezer oplevert om de brochure aan te vragen: ‘laat u inspireren’ en ‘ontdek hoe onze tuinkamers uw leven verrijken en passen bij de uitstraling van uw woning’. Ten slotte gebruiken we afbeeldingen die in de tijdlijn de meeste likes opleveren, afbeeldingen die de doelgroep het meest aanspreekt.

De resultaten meten met een bedankpagina

Sinds april 2019 zijn we gestart met de online marketing voor deze klant. We haalden goede resultaten, want de website kreeg veel meer bezoekers die langer op de website waren, Vanaf oktober meten we door een bedankpagina hoeveel brochure aanvragen krijgen. Dat is een pagina waar een bezoeker op terecht komt als hij de brochure heeft aangevraagd.

Heb jij hulp nodig om een goede doelstelling van jouw website te bepalen en te behalen?

Zoek je een vergelijkbaar resultaat?

We helpen je graag verder.

Neem vrijblijvend contact op
women SEO Bureau
1