fbpx
Group of people

136 reservering per maand met Google Ads-campagne

Group of people
Group of people

Dat was het resultaat van een Google Ads-campagne in februari voor een regionale restauranteigenaar. 136 Reserveringen in één maand tijd. Om precies te zijn 100 reserveringen voor diner en 36 voor lunch. Gemiddelde kosten per reservering: 1 euro en 93 cent.

*De case is gebaseerd op de periode voordat corona uitbrak. De eerste helft van maart leverde dit ook nog eens 65 reserveringen op. Daarna kwam de lockdown en starten alles weer op in juni. 

Maar hoe kwamen tot dit resultaat?

women SEO Bureau

Dat deden we zo:

  1. Onderzoek naar het zoekgedrag en zoekintenties van de regio en de kosten per klik.
  2. We bepaalden de doelstellingen en de juiste inhoud van de advertenties. 
  3. Door middel van de juiste instellingen genereerde we dit goede resultaat.

Zoekwoordenonderzoek, juiste boodschap en instellingen

Een succesvolle Google Ads-campagne is afhankelijk van een drietal zaken.

  1. Allereerst bepaal je met een gedegen zoekwoordenonderzoek of adverteren in jouw regio, branche en met jouw budget zinvol is. Zodra je inzichtelijk hebt of er voldoende zoekvolume is en de kosten per klik relatief voordelig zijn, weet je of het winstgevend is om te investeren in Google Ads.
  2. Nu je weet via welke zoektermen potentiële klanten zoeken, kan je aan de slag met de inhoud van je boodschap. In deze case wisten wij, samen met de klant, een profielschets te maken, waardoor we met triggerende advertenties veel potentiële klanten overtuigden om een reservering te plaatsen.
  3. En in de laatste plaats is het belangrijk om de juiste knoppen te draaien om tot het gewenste resultaat te komen. Welke knoppen we dan aandraaien in jouw Google-Ads-campagnes en voor welke advertentiewijze kiezen we? Dat vertellen we je graag persoonlijk in een gesprek.

Stilstaan is achter uitgaan

Elke maand optimaliseren we de campagnes. We denken na over nieuwe strategieën, testen met nieuwe campagnes, verbeteren advertentieteksten of voeren testen uit onder verschillende doelgroepen.

Wil je ook jouw Google Ads-campagnes voor jouw bedrijf?

Leg jouw vraag en wensen aan ons voor en we kijken samen hoe we een Google Ads-campagne voor jou succesvol kunnen maken. Heb je al ads-campagnes? Laat ons meekijken en een quickscan maken.

Meer over Google Ads
women SEO Bureau
1